Δημοκρατίας 14, Μαραθώνας
Δευ-Παρ 08:00 - 20:00, Σάββατα: 09:00-17:00
Κλείσε ραντεβού
Δημοκρατίας 14, Μαραθώνας
Δευ-Παρ 08:00 - 20:00, Σάββατα: 09:00-17:00

Συχνές ερωτήσεις

Οι πελάτες ρωτούν...

Δίνουμε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις

Μέσα από τον οδηγό παρασίτων, σου παρέχουμε επίσης πληροφορίες για τα έντομα και τρωκτικά που απασχολούν συχνότερα τους πελάτες μας. Επίσης, μπορείς να ενημερώνεσαι για χρήσιμα άρθρα, μέσα από το blog μας.
Γιατί να κάνω απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία;
Η ύπαρξη παθογόνων μικροοργανισμών στο περιβάλλον όπου ζει κι εργάζεται ο άνθρωπος, τον καθιστά ευάλωτο σε μεγάλους κινδύνους για την υγεία του. Τα τρωκτικά, τα έντομα κι άλλα παράσιτα μπορούν να μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο απειλώντας τόσο τον ίδιο όσο και τη Δημόσια Υγεία γενικότερα. Ταυτόχρονα σχηματίζουν μια αρνητική εικόνα στο περιβάλλον μας. Η απουσία τους από έναν χώρο, εξασφαλίζει έναν υψηλό δείκτη υγιεινής.
Πόσο συχνά πρέπει να κάνω απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία;
Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν, τις απαιτήσεις του χώρου, τις συνθήκες υγιεινής της ευρύτερης περιοχής, το μέγεθος του προβλήματος, τις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες κ.α. Ενδεικτικά θα προτείναμε σε ένα σπίτι ή μια πολυκατοικία να εφαρμόζονται οι παραπάνω υπηρεσίες δύο φορές τον χρόνο.
Τα σκευάσματα των εφαρμογών είναι επικίνδυνα για τον χώρο, τους ανθρώπους και το κατοικίδιό μου;
Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται από την MICROCOSMOS έχουν ελεγχθεί κι εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι σύγχρονα, άοσμα, δεν λεκιάζουν, ούτε καταστρέφουν επιφάνειες. Ο χώρος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μετά τις εργασίες. Εφόσον εφαρμόζονται από ειδικούς είναι απόλυτα ασφαλή για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα και ακολουθώντας τις υποδείξεις του υπεύθυνου επιστήμονα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
Μπορώ να κάνω μια τέτοια εφαρμογή μόνος/η μου;
Όχι. Σύμφωνα με τη Νομοθεσία, τα βιοκτόνα για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών πρέπει να εφαρμόζονται υπό την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων (Γεωπόνοι, Χημικοί, Ιατροί, Κτηνίατροι, Φαρμακοποιοί, Επόπτες Δημόσιας Υγείας), οι οποίοι έχουν ειδική άδεια λειτουργίας της επιχείρησής τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επίσης απαγορεύεται η πώληση βιοκτόνων προϊόντων με την επιγραφή: "για επαγγελματική χρήση" σε ιδιώτες.
Τα προϊόντα απεντόμωσης που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο ή που διαφημίζονται στην τηλεόραση μπορούν να αντικαταστήσουν τις επαγγελματικές εφαρμογές;
Γενικά πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί και επιφυλακτικοί με την επιλογή διαφόρων προϊόντων απεντομώσεων, μυοκτονιών κλπ. Συχνά τυγχάνει να απογοητευόμαστε λόγω της ανύπαρκτης αποτελεσματικότητας κάποιων προϊόντων (φαρμάκων ή συσκευών) που μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί εύκολα και οικονομικά. Συνήθως, τα προϊόντα αυτά έχουν συμπληρωματικό ρόλο, καθώς η δράση και η διάρκειά τους είναι πολύ περιορισμένη. Μια αδειοδοτημένη εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων χρησιμοποιεί μόνο επαγγελματικά εγκεκριμένα προϊόντα που απαιτούν συγκεκριμένη μεθοδολογία και τεχνική για την εφαρμογή τους, επομένως η αποτελεσματικότητα είναι πολλές φορές μεγαλύτερη, ασφαλέστερη και αναλογικά οικονομικότερη.
Πόσο θα μου κοστίσει μια υπηρεσία απολύμανσης, απεντόμωσης, μυοκτονίας;
Στην MICRO COSMOS ΑΤΤΙΚΗΣ καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να σας παρέχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Η τιμή εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και το είδος του προβλήματος -σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αποτρεπτική για έναν πελάτη. Ενδεικτικές τιμές μπορείτε να βρείτε στο site μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια πληρέστερη εκτίμηση.
Χρειάζεται να κάνω κάποια προετοιμασία του χώρου μου πριν την εφαρμογή; Μετά το σπίτι θα πρέπει να μείνει κλειστό;
Στις περισσότερες περιπτώσεις συνιστάται απλά να έχει προηγηθεί μια καθαριότητα του χώρου για καλύτερο αποτέλεσμα της εφαρμογής, ενώ μετά τις εργασίες ο χώρος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί άμεσα. Επειδή όμως κάθε μέθοδος έχει διαφορετικές απαιτήσεις, ο επαγγελματίας είναι σε θέση να σας υποδείξει αν χρειάζεται κάποια διαδικασία και τι ακριβώς θα πρέπει να κάνετε, αφού πρώτα εξηγήσετε το πρόβλημα που θέλετε να αντιμετωπίσετε.
Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι απεντόμωσης ή μυοκτονίας, χωρίς τη χρήση βοκτόνων;
Παρόλο που τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε έχουν σχεδιαστεί για κατοικημένους χώρους και είναι ασφαλή για τον άνθρωπο και τα ζώα, υπάρχουν μέθοδοι και προϊόντα που μπορούν να τα υποκαταστήσουν. Συνήθως, τα χρησιμοποιούμε σε χώρους που έχουν άμεση επαφή με τρόφιμα ή όταν υπάρχει κάποιος άλλος ειδικός λόγος.

Έχεις κι άλλη απορία;

Γράψε την ερώτησή σου στη φόρμα που ακολουθεί και θα απαντήσουμε σύντομα.