απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία

 • Γιατί να κάνω απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία;

Η ύπαρξη παθογόνων μικροοργανισμών στο περιβάλλον όπου ζει κι εργάζεται ο άνθρωπος, τον καθιστά ευάλωτο σε μεγάλους κινδύνους για την υγεία του. Τα τρωκτικά, τα έντομα κι άλλα παράσιτα μπορούν να μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο απειλώντας τόσο τον ίδιο όσο και τη Δημόσια Υγεία γενικότερα. Ταυτόχρονα σχηματίζουν μια αρνητική εικόνα στο περιβάλλον μας. Η απουσία τους από έναν χώρο, εξασφαλίζει έναν υψηλό δείκτη υγιεινής.

 • Πόσο συχνά πρέπει να κάνω απολύμανση, απεντόμωση, μυοκτονία;

Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν, το είδος του χώρου (οικία, εστιατόριο, νοσοκομείο κλπ), τις συνθήκες υγιεινής της ευρύτερης περιοχής, την περίοδο του χρόνου, το μέγεθος του προβλήματος κ.α. Ενδεικτικά θα προτείναμε σε ένα σπίτι ή μια πολυκατοικία να εφαρμόζονται οι παραπάνω υπηρεσίες δύο φορές τον χρόνο.

 • Μπορώ να κάνω μια τέτοια εφαρμογή μόνος/η μου;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ! Σύμφωνα με τη Νομοθεσία, τα φάρμακα για την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών πρέπει να εφαρμόζονται υπό την επίβλεψη επιστημόνων (Γεωπόνοι, Χημικοί, Ιατροί, Κτηνίατροι, Φαρμακοποιοί,  Επόπτες Δημόσιας Υγείας), οι οποίοι έχουν ειδική άδεια λειτουργίας της επιχείρησής τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 • Τα φάρμακα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον;

Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται από την MICROCOSMOS έχουν ελεγχθεί κι εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι σύγχρονα, άοσμα και ασφαλή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Δεν λεκιάζουν, ούτε καταστρέφουν επιφάνειες. Ο χώρος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί αμέσως μετά τον ψεκασμό, χωρίς κανέναν κίνδυνο. Υπάρχουν επίσης και 100% οικολογικοί τρόποι οι οποίοι κατά περίπτωση μπορούν να εφαρμοστούν, υποκαθιστώντας τις χημικές εφαρμογές. Για όλες τις περιπτώσεις όμως υπάρχει η κατάλληλη γνωμάτευση του υπεύθυνου επιστήμονα και θα πρέπει να ακολουθείτε τις υποδείξεις του.

 • Τα βιοκτόνα προϊόντα που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο ή  που διαφημίζονται  στην τηλεόραση μπορούν να αντικαταστήσουν τις επαγγελματικές εφαρμογές;

 Γενικά πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί και επιφυλακτικοί με την επιλογή διαφόρων προϊόντων  απεντομώσεων, μυοκτονιών κλπ. Συχνά τυγχάνει να απογοητευόμαστε λόγω της ανύπαρκτης αποτελεσματικότητας κάποιων προϊόντων (φαρμάκων ή συσκευών) που μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί εύκολα και οικονομικά. Συνήθως, τα προϊόντα αυτά έχουν συμπληρωματικό ρόλο, καθώς η δράση και η διάρκειά τους είναι πολύ περιορισμένη.  Μια αδειοδοτημένη εταιρεία καταπολέμησης παρασίτων χρησιμοποιεί μόνο επαγγελματικά εγκεκριμένα προϊόντα που απαιτούν συγκεκριμένη μεθοδολογία και τεχνική για την εφαρμογή τους, επομένως η αποτελεσματικότητα είναι πολλές φορές μεγαλύτερη, ασφαλέστερη και αναλογικά οικονομικότερη.     
 • Είναι οικονομικές οι υπηρεσίες απολύμανσης, απεντόμωσης, μυοκτονίας;

Η εταιρεία μας εγγυάται πολύ χαμηλές τιμές για κάθε υγειονομική εφαρμογή που χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια επιθεώρηση στον χώρο σας και θα προτείνουμε την πιο αποτελεσματική και οικονομική λύση για εσάς.

Γιατί να προτιμήσω την MICROCOSMOS;

 • Έχουμε τις εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις και την κατάλληλη τεχνογνωσία για τη διαχείριση του προβλήματός σας.
 • Όλες οι εφαρμογές γίνονται αποκλειστικά από επιστημονικό υπεύθυνο.
 • Χρησιμοποιούμε τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή επαγγελματικά προϊόντα που υπάρχουν σήμερα, όλα με τις σχετικές εγκρίσεις. 
 • Ενημερωνόμαστε συνεχώς για νέα προϊόντα και σύγχρονους τρόπους καταπολέμησης παρασίτων και προσαρμοζόμαστε ανάλογα.
 • Κατανοώντας τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών, κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε τιμές, χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί εις βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών μας.