Απαλλαγείτε άμεσα από τα βλαβερά έντομα…

Οι απεντομώσεις γίνονται για την καταπολέμηση συγκεκριμένων εντόμων τα οποία προκαλούν ενόχληση κατά διαφόρους τρόπους στον άνθρωπο. Κυρίως όμως, μπορούν να είναι φορείς ή ξενιστές παθογόνων μικροοργανισμών και να του μεταδώσουν σοβαρές ασθένειες. Η παρουσία ή απουσία εντόμων καθορίζει σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο υγιεινής ενός σπιτιού, επαγγελματικού χώρου ή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

απεντομώσειςΈτσι λοιπόν, οι απεντομώσεις δεν επιδιώκουν την εξόντωση όλων των εντόμων που βρίσκονται στη φύση, αλλά μόνο εκείνων που εισβάλλουν στο πεδίο του ανθρώπου και αποτελούν απειλή για τη Δημόσια Υγεία. Μερικά παραδείγματα βλαβερών εντόμων είναι οι κατσαρίδες, τα κουνούπια, οι μύγες, οι ψύλλοι, οι κοριοί, τα μυρμήγκια, οι σφήκες, οι σκνίπες, τα έντομα αποθηκών κ.α.

Ανάλογα το είδος μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στον άνθρωπο ή να μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς με τρεις τρόπους. Μηχανικά (μέσω του σώματός τους), μέσω τσιμπημάτων ή εξαιτίας του αναμηρυκασμού (άδειασμα του περιεχομένου του στομάχου τους πάνω στην τροφή).

Απεντομώσεις με αξιόπιστες και ασφαλείς λύσεις!

Η μέθοδος και το σκεύασμα που χρησιμοποιείται στις απεντομώσεις διαφέρει ανάλογα με τον χώρο εφαρμογής και το είδος εντόμου.

Η πιο συνηθισμένη πρακτική είναι ο ψεκασμός με εγκεκριμένα, άοσμα και χαμηλής τοξικότητας σκευάσματα που δεν λεκιάζουν τις επιφάνειες. Μεγάλο πλεονέκτημα των σκευασμάτων είναι η υπολειμματικότητα, δηλαδή η δραστική ουσία εξακολουθεί να ενεργεί για αρκετές μέρες μετά την εφαρμογή. Ο ψεκασμός μπορεί να γίνει σε χώρους εσωτερικούς, εξωτερικούς και φρεάτια.

Επίσης, μεγάλη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση ορισμένων βαδιστικών ειδών έχει και η τοποθέτηση επαγγελματικού gel σε συγκεκριμένα σημεία- περάσματα. Οι παγίδες σύλληψης με λάμπες προσέλκυσης αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο για τη διαχείριση των ιπτάμενων εντόμων, κυρίως σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί όμως, κάθε περίπτωση απεντόμωσης είναι διαφορετική και  έχει τους δικούς της περιορισμούς και απαιτήσεις.

Πριν την εφαρμογή της απεντόμωσης προτείνεται ο χώρος να έχει καθαριστεί. Μετά το τέλος των εργασιών και αφού οι επιφάνειες έχουν στεγνώσει, ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά χωρίς κινδύνους για τον άνθρωπο ή τα κατοικίδια ζώα. Τα σύγχρονα επαγγελματικά εντομοκτόνα για κατοικημένους χώρους, εφόσον είναι εγκεκριμένα και εφαρμόζονται  από ειδικούς είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες και τις συμβουλές του υπεύθυνου επιστήμονα.

Στην MICROCOSMOS σας παρέχουμε τις κατάλληλες λύσεις απεντόμωσης για τη σωστή διαχείριση του προβλήματος στην οικία ή την επιχείρησή σας.